Kunnen we u helpen?

Deskundig advies gaat verder dan enkel en alleen de keuzebepaling.

Graag maken wij de nodige tijd voor U vrij om uw plannen te bespreken, teneinde kwalitatieve materialen te kunnen voorstellen aan een correcte prijs.

Zowel naar de particuliere als professionele markt trachten wij steeds de waarden klantgerichtheid en flexibiliteit hoog in het vaandel te dragen.

U kan ons contacteren voor een afspraak op de volgende manieren:

Via telefoon 051 22 33 45  Contactformulier

Openingsuren

Weekdagen: 7u - 12u / 13u - 18u
Zaterdag: 7u - 12u
Zondag: gesloten

Bekijk onze sluitingsdagen

Bouwmaterialen Impens nv

Roeselarestraat 71
8830 Hooglede

02

Historiek

Het prille begin...

In 1958 werd door Pierre Impens en zijn echtgenote, Yolande Lecluyse, een kolenhandel opgericht in de Roeselarestraat 71 te Hooglede. Tot op heden is dit nog steeds het adres van het bedrijf.

Het prille begin...

In 1965 nam Pierre ook de groothandel in steenkolen van zijn vader over. Dit was een bijhuis gevestigd in Oostrozebeke. In ditzelfde jaar werden de activiteiten uitgebreid met vervoer voor rekening van derden. Het transport omvatte toen vooral steenkolen, erwten en suikerbieten. Geleidelijk aan werd dit verder aangevuld met vervoer van zand en steenslag.

historiek

Jaar na jaar werd deze zaak uitgebouwd, tot in 1970 een BVBA werd opgericht met als naam Algemene Vervoeronderneming Pierre Impens. Meer en meer ging de aandacht ook naar bijproducten, die op eigen initatief verhandeld werden. Dit waren de typische klassieke bouwmaterialen, zijnde cement, bakstenen en diverse granulaten. In 1977 werd deze kleinhandel definitief opgenomen in de statuten.

Historiek

In 1980 trad Carine Impens, de enige dochter van Pierre en Yolande, ook toe tot de vennootschap, samen met haar echtgenoot Rik Declerck. Het wagenpark werd aangepast en uitgebreid, want er werd ondertussen ook internationaal gereden in Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.

a045

In 1987 werd de BVBA omgezet naar een NV. Tegen eind de jaren ’90 werd de nadruk meer op de bouwmaterialen gelegd en werd het aanbod verder uitgebreid. Om de bouwmaterialen op maat van de klant uit te leveren, werd ook hiervoor aangepast materieel aangekocht.

a07

In 2005 werd een nieuwe stapelplaats gebouwd om meer te kunnen stockeren. In dat jaar werd ook een toonzaal gerealiseerd om de keramische betegeling beter te kunnen voorstellen.

In 2014 werd een nieuw toonpark aangelegd om de materialen voor opritten en terrassen beter te kunnen voorstellen. De nadruk ligt in het bijzonder op vloerwerken, zowel voor binnen- als buitentoepassing.

Ondertussen versterkt met de derde generatie, vereenzelven wij ons met de waarden van een typisch familiebedrijf. Bouwend op een persoonlijke aanpak, maken wij de nodige tijd voor U vrij om uw plannen te bespreken, teneinde kwalitatieve materialen te kunnen voorstellen aan een correcte prijs.